Magento en CRM E-Commerce Specialist

Magento aan King Enterprise en bol.com voor Bopita

Klantcases in je mailbox?

Ja, ik wil e-mail van Vicus ontvangen

Voor meubelfabrikant en groothandel Bopita koppelde Vicus diverse Magento multishops aan King Enterprise ERP-omgeving tot integraal e-commerce platform.

Bopita-home_screenshot_1024x768

De voormalige website van Bopita bleek niet meer van deze tijd en onvoldoende geschikt te zijn om de consument optimaal van de juiste, actuele productinfofmatie te voorzien . Er ontstond behoefte aan het voortdurend updaten en verbeteren van de inhoudelijke informatie betreft collectietoevoegingen, wijzigingen etc.en het flexibeler online presenteren van het actuele online aanbod naar zowel consumenten als retailorganisaties.

Om in de toekomst mee te blijven spelen moest Bopita haar online positie sterk verbeteren ter ondersteuning van haar eigen verkoopinspanningen, maar net zo goed de verkoopinspanningen van haar dealers (retailers).

Bopita Home Compleet

Functionaliteit voor marketing en verkoop

Bopita koos Magento vanwege de uitgebreide functionaliteit voor marketing en verkoop, de uitstraling en vormgeving. Bopita selecteerde Vicus als Magento-implementatiepartner vanwege de jarenlange ervaring met e-commerce en crm-bedrijfsprocessen, de meer dan 7 jaar ervaring met Magento en de door Vicus al sinds 2009 ontwikkelde koppeling tussen Magento en King. Vicus dacht mee en adviseerde het e-commerce platform op te bouwen in overzichtelijke fasen.

Multishop platform gekoppeld aan King Enterprise

Meubelfabrikant en groothandel Bopita heeft een snel groeiend assortiment stijgend van 1.000 naar 1.600 sku’s. Vicus koppelde het Magento multishop platform aan de King Enterprise ERP-omgeving. Bij Bopita werken circa 25 medewerkers via King met zowel de groothandels- als retailbedrijfsadministratie.

Via de domeinnaam www.bopita.com worden naast Nederlandstalige bezoekers, ook de Franstalige, Engelstalige, Duitstalige en Spaanstalige webzoekers bediend. Hiermee is voor Bopita een integraal modern e-commerce platform ontstaan waarbij de artikelinformatie zo efficiënt mogelijk wordt beheerd en gepubliceerd.

Vicus e-solutions architectuur

Bopita koos een oplossing op basis van de Vicus e-solutions architectuur. Vicus implementeerde een Magento muti-shop e-commerce platform inclusief de koppeling met King Enterprise via de door Vicus ontwikkelde VOSBA e-solutions middleware. Via VOSBA worden artikelen, voorraad voor de verschillende shops, inclusief afbeeldingen en aanverwante artikelen en bijpassende artikelen in de juiste taal nagenoeg real-time gesynchroniseerd.

Groothandel en retail

Artikelgegevens worden in King zowel in de groothandelsadministratie als bij de detailhandelsadministratie bijgehouden. Ook de fysieke winkels zijn via de kassa (POS) gekoppeld aan de centrale King artikeldatabase. Via de koppeling worden ook verkooporders en debiteuren tussen de juiste webshop en bedrijfsadministratie gesynchroniseerd. Met een beperkte hoeveelheid maatwerk heeft Vicus een passend flexibel integraal e-commerce proces, open platform opgebouwd voor Bopita, klaar voor verdere uitbreiding.

Via de uitgebreide wizard zoek je eenvoudig naar het dichtstbijzijnde verkooppunt. Alle Bopita-dealers zijn in de verkooppunt-zoeker terug te vinden.

Bopita koos voor de VOSBA MarketplaceConnector

Bopita koos voor de VOSBA MarketplaceConnector als centrale spil in het publiceren van artikelen naar diverse marktplaatsen waaronder Bol.com en Wehkamp. Diverse marktplaatsen zullen nu in rap tempo volgen. Via de VOSBA middleware van Vicus gaat de distributie van artikelgegevens naar leveranciers als een spreer via de VOSBA MarketplaceConnector. Gestart met bol.com en Fonq, worden nu ook andere marktplaatsen in rap temp toegevoegd.

VOSBA ondersteund alle belangrijke marktplaatsen zoals Bol.com, Wehkamp, Amazon, Fonq, VidaXl. het aantal ondersteunde marktplaatsen stijgt.

Resultaat

  • Een overzichtelijke collectiepresentatie, overzichtelijk dealernetwerk online en mogelijkheid winkelacties van eigen winkels direct online te promoten.
  • De Outletwinkel krijgt aantoonbaar meer bezoekers en meer vragen per e-mail doordat de online informatie sterk is verbeterd.
  • Er melden zich nieuwe retailers uit o.a. Frankrijk en België met het verzoek om dealer te worden van Bopita.
  • De prijzen en artikelinformatie voor zowel de webwinkels (meerdere talen) als de fysieke winkels als de verkoopbinnendienst wordt op één plek binnen Bopita beheerd.
  • Bopita is minder afhankelijk van interne automatiseringskennis doordat een deel bij Vicus is ondergebracht. Daardoor kunnen de eigen medewerkers zich richten op andere taken.

 

Bopita-Home
Bopita-artikel-kast
Bopita-sectie-MatchXLbedsysteem