Inhoud

Add-on TokenLink voor directe klantinteractie voor Vtiger CRM

Je bent hier:

Vtiger CRM TokenLink maakt het mogelijk om snel en efficiënt inzicht te krijgen in specifieke klantwensen. Vervolgens kunt u uw  vervolgacties perfect afstemmen op deze wensen. 

In een tijd waarin veel mensen nauwelijks aan hun e-mail toekomen is het voor uw klant prettig als hij met één klik vanuit een ontvangen e-mail kan aangeven dat hij of zij bijvoorbeeld graag wordt uitgenodigd voor een seminar of interesse heeft in een bepaalde aanbieding. Met de vtiger Token Link Generator, vtiger Token Link Hub en de losse vtiger Token Link Acties is dit mogelijk.

TokenLink Proces

Het vtiger Token Link proces werkt als volgt: er wordt door Vicus een link in een e-mail template gemaakt. Deze link kunt u gebruiken in meerdere templates die u verder naar wens kunt opmaken. Vervolgens verstuurt u een e-mail vanuit vtiger op basis van deze template.

Deze e-mail bevat een link. De link is niet vast, maar wordt per e-mail door vtiger opgebouwd. Er worden gegevens meegegeven in deze link die betrekking hebben op de uit te voeren actie, maar ook om welke record (persoon) in CRM het gaat. Dit doet de Token Link Generator. Er wordt een beveiligingssleutel meegegeven zodat de gegevens veilig weer binnen kunnen komen in het vtiger CRM-systeem zodra uw klant op de link klikt.

Op het moment dat de klant op de link klikt opent er zich een browserscherm. Daarmee wordt de actie in werking gezet. Dit wordt gedaan door de Token Link Hub die doorverwijst naar de juiste actie, de Token Link Actie. De klant ziet niets van deze actie, maar krijgt een bedankpagina te zien die u naar wens kunt instellen. Deze pagina kan daarna worden gesloten. Door de gegevens in de link (de url), weet vtiger wat er moet gebeuren. De gegevens van het desbetreffende record worden gewijzigd en zijn voor u weer up-to-date.

Vtiger Token Link Generator en Vtiger Token Link Hub hoeven slechts eenmaal aangeschaft te worden. Hiermee kunt u een onbeperkt aantal acties in werking stellen, voor sommige acties moet een specifieke actie nog worden ontwikkeld; dat is dan maatwerk.

TokenLink toepassingen / acties

Nieuwsbrief opt-out

Vtiger TokenLink wordt regelmatig ingezet om een opt-out bij een nieuwsbrief te realiseren. Dit gebeurt zo regelmatig, omdat het wettelijk verplicht is om de mogelijkheid aan te bieden tot uitschrijving.

Geanonimiseerde Links in nieuwsbrieven

De tweede belangrijke toepassing is in e-mailcampagnes. De link is dan beschikbaar om te tonen dat men interesse heeft in de betreffende aanbieding of het betreffende product. E-mailcampagnes worden vaak naar grote groepen gestuurd. Dankzij de TokenLink ziet u snel welk deel van uw groep al gereageerd heeft en kunt u meteen beginnen met de opvolging.

Beveiligde Betaallinks

Andere toepassingen  zijn een betalingsherinnering die de klant gelijk doorstuurt naar een betaalomgeving.

Direct veilig inloggen op formulier of klantportaal

Een herinnering voor het bijwerken van de persoonlijke gegevens in het portaal (waarbij de klant via de link direct is ingelogd), of het doorsturen naar een webformulier of webshop waarbij een aantal gegevens direct is ingevuld. De token link kan ook gebruikt worden om te zien of een specifieke offerte al geopend is. Uw salesteam kan dan contact opnemen zodra deze bekeken is.

Keuze doorgeven of een goedkeuring geven

Ook wordt dit proces gebruikt om een klant een akkoord te laten doorgeven of een vraag met ja of nee te laten beantwoorden (eenvoudige enquête). Op basis van het antwoord kan dan in vtiger direct een werkstroom starten die de daarbij horende acties in het crm gaat klaarzetten (bv een taak aanmaken voor een verkoper om met een ontevreden klant contact op te nemen).

Deze basisoplossing biedt vele mogelijkheden. Heeft u een idee? neem contact met ons op of voeg het toe als opmerking aan deze blog.