Waarborging van privacy - met SSL veilig over het internet

SSL Beveiliging het slotje in de browser

Natuurlijk wilt u niet dat anderen uw gegevens wijzigen, verwijderen of uw geheime gegevens bekijken. Een wachtwoord is niet genoeg. Met een sniffer kunnen kwaadwillenden uw internetverbinding aftappen.

De browser op slot

Uw bezoekers zullen het op prijs stellen dat hun gegevens versleuteld zijn en verstuurd worden over een beveiligde verbinding. Banken gebruiken deze technologie om het internetbankieren veilig te maken en elke zichzelf respecterende webwinkel gebruikt SSL bij het afrekenen. SSL, Secure Socket Layer, een moeilijk woord voor een veilige verbinding.

Comodo en andere merken

Standaard levert Vicus Comodo certificaten uit. Die hebben in onze optiek de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Het kan echter zijn dat uw doelgroep gevoelig is voor de (duurdere) merken zoals GlobalSign, GeoTrust, Thawte of Verisign. Ook deze kunnen via Vicus worden besteld.

De groene balk in de browser wordt steeds belangrijker

Veel webwinkeliers hebben in het verleden uit kostenoverweging gekozen voor een goedkoop (bv PositiveSSL) certificaat. Op zich is het niveau van encryptie net zo goed (256 bit keylengte), alleen is de administratieve beveiliging (controle van de uitgifte) veel minder. Daarom wordt voor webwinkels sinds 2011 aangeraden zo spoedig mogelijk het Comodo EV certificaat te activeren.

Comodo EV voor webwinkels

Eén van de belangrijkste eigenschappen van een Extended Validation SSL Certificaat is dat deze de adresbalk van de browser groen laat kleuren. Dit houdt in dat de identiteit van de eigenaar van de website, welke in het SSL Certificaat vermeld staat, is gevalideerd aan de hand van de zeer strenge Extended Validation richtlijnen.

Uitgebreide Validatieprocedure volgens de strenge EV (Extended Validation) richtlijnen. Door de groene adresbalk stralen websites met een EV certificaat meer vertrouwen uit. Bij uitstek geschikt voor webwinkels.

Comodo InstantSSL, Comodo MobileSSL voor publieke websites

Bij certificaten met Organisatie Validatie worden alle bedrijfsgegevens zorgvuldig gecontroleerd, zodat deze in het certificaat kunnen worden opgenomen. Door de bedrijfsgegevens is het certificaat geschikt voor publieke websites. Houdt er rekening mee dat alleen de Mobile variant ook gebruikt kan worden op mobile devices zoals PDA’s en telefoons.

Comodo PositiveSSL voor intranet

Voordelige certificaten waarbij alleen de domeinnaamhouder wordt gecontroleerd (Domein validatie). Door het ontbreken van bedrijfsgegevens vooral geschikt voor situaties waarbij gegevens veilig verzonden moeten worden maar waarbij de identiteit van de website minder belangrijk is. Voor CRM-systemen en andere interne toepassingen voor kleine organisaties is dit meestal voldoende; toch raden we ook hier aan het zekere voor het onzekere te nemen en minstens een InstantSSL certificaat te kiezen.

SSL voor iedere beurs

SSL Certificaten voor Vicus levert certificaten van alle grote SSL-providers GeoTrust, Comodo, Thawte en VeriSign.

Beveiligde uitgifte

SSL-certificaten worden uitgegeven door Certificate Authorities (CA's).

Herken veilige verbinding

Je herkent een beveiligde verbinding door het gesloten slotje rechtsonder in je webbrowser. Als je op dit slotje klikt, krijg je  meer informatie over de graad van beveiliging en door wie en op welke wijze deze wordt verzorgd.

VeriSign voor vertrouwen

Het Verisign Secure Server-certificaat is vergelijkbaar met het Comodo Mobile-certificaat. Het merk Verisign is erg bekend bij de bezoekers van uw website, wat ten goede komt aan het vertrouwen in je site. Volgens onderzoek van Verisign kan door dit vertrouwen de omzet op je website aanzienlijk stijgen.