Wat is het verschil tussen hosted en on premise vtiger (of ook wel genoemde vtiger boxed edition)?

Om vtiger onpremise (in huis) te draaien zijn verschillende mogelijkheden:

  • een eigen professionele server in huis inrichten
  • een intelligente NAS (relatief klein kastje met harde schijven en ingebouwde server)

Het goed ‘in huis’ plaatsen van hardware (in welke vorm dan ook) altijd leidt tot hogere kosten dan verwacht (meer dan installatie + aanschaf). Bij storingen is het niet altijd mogelijk om deze op afstand op te lossen en dan moet er dus een monteur gaan rijden. Daarnaast wijkt de lokale configuratie altijd af van de centrale systemen, waardoor onderhoud en upgrades altijd weer wat meer tijd kosten.

Nog wat aandachtspunten:

  • bij stroomuitval ligt uw hele organisatie plat (extern hosten is risico spreiden)
  • bij brand gaat alles verloren (server centra zijn voorzien van speciale op gas gebaseerde blusinstallaties en branden zelden af)
  • bij warm weer moet u extra koelen

Bij vtiger inhouse (boxed editions) raden wij aan om uw systeembeheer in uw organisatie goed te organiseren. CRM is immers het kloppend hart van uw organisatie.

In deze moderne tijden is het voor organisaties zonder eigen systeembeheer afdeling niet meer nodig om te leven met de beperkingen van een lokaal geinstalleerd systeem.

We hebben bij Vicus een aantal klanten die vtiger in huis draaien, die hebben zonder uitzonderring een eigen systeembeheerder. Grote bedrijven zoals Euronext, Belastingdienst en Ahold laten hun software overigens ook liever bij ons draaien. Hetgeen wellicht ook aangeeft dat Vicus zeker geacrediteerd is om betrouwbaar en veilig niveau te hosten.

Medewerkers van Vicus hebben allemaal een door het ministerie van Veiligheid en Justitie afgegeven Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) op het gebied van informatieverwerking.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Tags: , ,

← Faqs

About Luuk Roovers

Luuk is oprichter en directeur marketing en verkoop bij Vicus en het brein achter het VOSBA integratie framework, de WebVisitAnalyser en het prijswinnende JourneyFunnel Model. Sinds juni 2009 is Luuk Roovers als expert betrokken bij het blad Computable voor de topics Open Source en Internet.
Bookmark de permalink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *