Moet ik voor Open Source software zelf kunnen programmeren?

Als u gewone COTS* software zelf kunt installeren, dan kunt u dat voor de meeste Open Source software ook. Hier zijn wel gradaties in te onderkennen. Sommige software pakketten zijn simpelweg eenvoudiger te installeren dan andere. Bij veel verzamelsites voor Open Source software kan je zien of er een ‘installer’ wordt (mee)geleverd. Die software is vaak geschikt voor een beginner. Sommige software is zo eenvoudig in het gebruik, die kan je gewoon in een map (directory) plaatsen en direct starten; daar valt niets aan te installeren.

Open source software zoals webshops en crm-systemen die gericht zij op de backoffice en server omgevingen kunt u beter aan experts zoals Vicus overlaten, net als gesloten source software voor deze omgevingen.

Als gebruiker kunt u na installatie gebruik maken van de software zonder ook maar een letter te hoeven programmeren. Daar waar eventueel programmeerwerk op Open Source oplossingen gewenst is, daar kan een (externe) software specialist, zoals Vicus, met de nodige kennis en ervaring ingeschakeld worden. Dit is anders voor gesloten source software, want daar kunt u uw wensen niet (laten) programmeren; u bent afhankelijk van de leverancier.

*) COTS = commercial off-the-shelve oftewel software uit de doos

Bron (bewerkt): Fabels en Feiten, Versie 2.1 (OSOSS)

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Category: Open Source
Tags: , , ,

← Faqs
Bookmark de permalink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *