Is Open Source software voor hackers en hobbyisten?

Bij de grote Open Source softwareprojecten bestaat de (kern)groep veelal uit gerenommeerde en professionele programmeurs van soms zeer bekende softwarehuizen. Als we kijken naar de Open Source softwareproducten die de meeste impact maken zoals Linux, MySQL, OpenOffice.org e.d. ziet u dat professionele bedrijven mee ontwikkelen. Zij hebben hun businessmodel rond deze Open Source producten gemodelleerd zoals voor de verschillende Linux distributies, van RedHat, Mandrake, Suse. Zij verdienen hun kost met dit Open Source product en leveren daarbij wezenlijke bijdragen aan de verdere ontwikkeling van Linux.

Vrijwillige software ontwikkelaars die er een sport van maken zwakheden in programmatuur te verbeteren (hackers *) kunnen een significante bijdrage leveren aan de kwaliteit van Open Source software; iets wat bij gesloten source software onmogelijk is.

Voor het opbouwen van geïntegreerde open source omgevingen gebruiken de ontwikkelaars van Vicus bestaande open source applicatiesoftware, integratie- en ontwikkelframeworks zoals Yii en Zend Framework.

Het VOSBA integratie-framework is in 2004 door Vicus bedacht en gebouwd en intussen behoorlijk doorontwikkeld. Momenteel zijn er vele door Vicus geïntegreerde systemen op basis van de VOSBA bouwstenen in productie. VOSBA bevat integratie bouwstenen, een centrale communicatiebus, standaard datadictionary en adapters naar zowel open source als gesloten software. Vicus bouwde al integraties met kassasystemen van WinPOS en Modis en de ERP systemen Microsoft Navision en King Business Software.

Verder ondersteund Vicus de Open Source software, zodat u er feitelijk geen omkijken naar heeft.

*) Niet verwarren met ‘crackers’: mensen die inbreken in ICT-systemen.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Category: Open Source
Tags: , , , , , , , , , , ,

← Faqs
Bookmark de permalink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *