Is Open Source software veel goedkoper?

Open source software is in aanschaf (licentiekosten) eigenlijk altijd goedkoper dan gesloten source oplossingen. Commerciële partijen zullen kosten in rekening brengen voor het transportmateriaal, het bundelen van de software, de of de handleiding die meegeleverd wordt. Deze kosten zijn echter nog steeds vele malen lager dan de kosten bij gesloten producten waar de leverancier veel geld heeft gestoken in de ontwikkeling en dit wil terugverdienen. Het is aan u nog steeds om te bepalen of u een bedrag neerlegt voor de Open Source software, want u kunt meestal wel ergens de Open Source software ‘gratis’ downloaden.

De ‘total cost of ownership’, ofwel de kosten die u maakt voor het gebruik van de software, is niet per definitie minder dan voor het gebruik van gesloten source software. De kosten voor beheer, maatwerk en onderhoud liggen hier niet ver van elkaar en hangen af van de functionele eisen, gebruikte techniek, uurlonen en beschikbaarheid van de technische experts in de markt. Dit zal per individuele organisatie en locatie verschillen. Total cost of ownership is een belangrijk onderwerp in de keuze van een software pakket. Vicus kan u bij  de pakketselectie en overwegingen adviseren.

Kostenbesparingen in een online omgeving met open source komen vaak uit eenvoudig onderhoud, uptime, beschikbare toolkits voor systeem- en netwerkbeheer.

De kostenbesparing in een desktopomgeving wordt vooral gehaald door schaalgrootte: omvangrijke implementaties van standaard functionaliteiten. Als u geen licenties per werkplek meer hoeft te betalen, dan zal een flinke besparing op licentiekosten gerealiseerd kunnen worden, bij elke nieuwe release telkens weer.

Vicus levert een zeer breed palet aan open source oplossingen voor klantgerichte processen. Van webshops tot CRM-applicaties en van klantenservice- tot track & trace-oplossingen. Vicus is ervan overtuigd dat een bedrijf met open source software meer ROI uit een CRM- of webshop-systeem haalt dan met andere ‘gesloten’ software.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Category: Magento, Open Source, vtiger
Tags: , ,

← Faqs
Bookmark de permalink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *