Is Open Source software makkelijk met andere software te combineren?

De mogelijkheid om (als gebruiker) software te combineren hangt niet af van het feit of de software open dan wel gesloten is. Zo zijn er Open Source software pakketten die onderling niet te combineren zijn, en hetzelfde geldt voor gesloten source software pakketten. De mogelijkheid om software te combineren hangt af van de interface mogelijkheden van de software en de mate van gebruik van open standaarden. Gebruik van open standaarden verhoogt de interoperabiliteit en zo ook de mogelijkheid (lees eenvoud) om te koppelen met andere open en gesloten software pakketten.

Voor het opbouwen van geïntegreerde e-commerce en CRM omgevingen gebruiken de ontwikkelaars van Vicus bestaande open source applicatiesoftware, integratie- en ontwikkelframeworks zoals Yii en Zend Framework.

Het VOSBA integratie-framework is in 2004 door Vicus bedacht en gebouwd en intussen behoorlijk doorontwikkeld. Er zijn bij vele klanten van Vicus geïntegreerde systemen op basis van de VOSBA bouwstenen in productie. VOSBA bevat integratie bouwstenen, een centrale communicatiebus, standaard datadictionary en adapters naar zowel open source als gesloten software. Vicus bouwde onder andere integraties met kassasystemen van WinPOS en Modis en de ERP systemen Mirosoft Navision en King Business Software.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Category: Open Source
Tags: , , , , , ,

← Faqs
Bookmark de permalink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *