Is Open Source software goed gedocumenteerd?

We moeten onderscheid maken naar gebruiks- en ontwikkeldocumentatie. Er zijn inderdaad legio Open Source software producten met geen of hele slechte gebruiksdocumentatie. Daartegenover zijn er ook genoeg waarbij de documentatie een professioneel niveau heeft. Voorbeelden hiervan zijn onder meer de bekende producten als Linux, Firefox, Thunderbird, OpenOffice.org, MySQL, Apache, magento, vtiger, Zen Cart, TYPO3 en meer.

Gebruikshandleidingen voor populaire software (inclusief die voor migraties) en Frequently Asked Questions (FAQs) worden vaak door derden (inclusief medewerkers van Vicus) geschreven en op het web gezet voor hergebruik*. Daarnaast zijn er fora waar gebruikers informatie en handige tips met elkaar kunnen uitwisselen.

Of gesloten software goed gedocumenteerd is voor de ontwikkelaar is onbekend omdat het gesloten source software is. Gebruikshandleidingen zijn geschreven door de fabrikant, vaak productgedreven (waar dient deze knop voor) en niet op het proces (hoe krijg ik iets voor elkaar).

Vicus verzorgt en verzamelt documentatie en links naar handige websites om haar klanten te ondersteunen. Daarnaast verzorgt Vicus workshops en trainingen om de kennis over de software en het gebruik ervan over te brengen op gebruikers en (applicatie)beheerders.

Daarnaast zijn bedrijven niet altijd overtuigd van de eigenschappen en mogelijkheden van open source. Vicus beschikt juist wel over die brancheoverschrijdende expertise en helpt bij het maken van de juiste keuzes. Vicus medewerkers snappen bedrijfsprocessen en hoe bijvoorbeeld een factuur in elkaar steekt. Zo is er geen partij die meer rendement uit een open source oplossing kan halen dan Vicus.

Vicus biedt open source diensten die de kwaliteit, consistentie en efficiëntie van de inzet van open source software en daarmee het ROI van uw bedrijfsproces verbeteren.

Vicus sluit supportcontracten af met experts over de hele wereld. Hierdoor zijn wij in staat om een groot aantal open source producten uitstekend te ondersteunen. Hierdoor blijven de kosten relatief laag èn u blijft verzekerd van kundige ondersteuning.

Daarnaast heeft Vicus een zeer groot wereldwijd netwerk. U heeft daarmee indirect toegang tot een netwerk van experts op verschillende terreinen die van belang zijn voor uw bedrijfsvoering die onder regie van Vicus kunnen worden ingezet.

*) Bij voorbeeld publiceren onder een FDL of Creative Commons licentie is gebruikelijk.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

← Faqs
Bookmark de permalink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *