Is Open Source software compatible met andere software?

Open source software kan in de regel goed gekoppeld worden met andere (open of gesloten) software. Het open karakter van de Open Source software geeft meer vrijheid om koppelingen zelf te ontwikkelen. U bent niet afhankelijk van leveranciers die bepalen welke koppelingen zij wel ondersteunen en welke niet.

Open source software is echter niet altijd compatible met gesloten source software. De oorzaak is vaak dat leveranciers van gesloten software bewust weigeren te koppelen naar Open Source toepassingen (beschermingsconstructies); zij leveren ook geen informatie over de koppelvlakken. Dat toont het belang aan van open standaarden voor de beschrijving van koppelvlakken: interoperabiliteit.

Vicus is inmiddels gespecialiseerd in het integreren van Open Source software. Sinds 2006 bouwen wij al geïntegreerde crm- en e-commerce omgevingen. Zowel geheel op basis van Open Source software als ook open source gekoppeld aan bestaande backoffice omgevingen.

Voor het opbouwen van geïntegreerde e-commerce en CRM omgevingen gebruiken de ontwikkelaars van Vicus bestaande open source applicatiesoftware, integratie- en ontwikkelframeworks zoals Yii en Zend Framework.

Het VOSBA integratie-framework is in 2004 door Vicus bedacht en gebouwd en intussen behoorlijk doorontwikkeld.

Anno 2011 zijn er bij 14 klanten van Vicus geïntegreerde systemen op basis van de VOSBA bouwstenen in productie. VOSBA bevat integratie bouwstenen, een centrale communicatiebus, standaard datadictionary en adapters naar zowel open source als gesloten software. Er zijn integraties met winkelautomatisering en kassasystemen en de ERP systemen Microsoft NAV en King Business Software.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Tags: , , , , , , , , ,

← Faqs
Bookmark de permalink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *