Hoe kun je webbezoeken van een Lead aan een bestaand account koppelen

Als we in de WebVisitAnalyser een nieuwe lead binnen krijgen, dan kan deze worden geconverteerd naar een nieuwe account. Hoe werkt dit bij een bestaande account. Stel: we hebben organisatie X al in het crm staan, maar zonder KVK nummer. De gegevens van de webbezoeken worden dan onder een separate lead geregistreerd. Op het moment dat we een KVK nummer toevoegen aan het account van organisatie X, dan zullen alle webbezoeken voortaan onder het account worden geregistreerd. Echter missen we dan de ‘oude’ informatie die nog in de lead van organisatie X geregistreerd staat. Is er een mogelijkheid dat we de lead en de account kunnen samenvoegen, zodat ook alle gegevens van de webbezoeken van de lead, aan het account worden toegevoegd?

De normale manier van werken blijft in principe overeind. Deze situatie kan immers ook voorkomen als je geen WebVisitAnalyser gebruikt. De lead (met EXACT dezelfde bedrijfsnaam converteer je  naar account/contact/verkoopkans (en evt con/pot niet. De gekoppelde records (incl webbezoeken) worden dan als het goed is overgenomen.

Doe voor de zekerheid even een testje of dit conform verwachting werkt (met name m.b.t. overschrijven van velden). Het kan ook zijn dat eventueel maatwerk of afwijkende inrichting  invloed heeft op deze werking.

Alternatief is de lead eerst te converteren naar een account (met een afwijkende bedrijfsnaam) en dan de twee accounts samenvoegen. Dan heb je meer grip op de velden in de twee kaarten en minder risico op ongewenst overschrijven van waarden.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Category: WebVisitAnalyser
Tags: ,

← Faqs

About Luuk Roovers

Luuk is oprichter en directeur marketing en verkoop bij Vicus en het brein achter het VOSBA integratie framework en de WebVisitAnalyser. Sinds juni 2009 is Luuk Roovers als expert betrokken bij het blad Computable voor de topics Open Source en Internet.
Bookmark de permalink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *