Heeft Open Source software alleen maar basisfuncties?

Veel Open Source software is modulair opgebouwd en geeft soms de mogelijkheid om functionaliteiten uit te schakelen of onderdelen niet te installeren. Andere functies worden zo weinig gebruikt dat deze niet als standaardfunctie worden aangeboden (zou u alle functies van uw pakket zelf bedacht hebben als ze niet in het pakket gezeten hadden?).

In veel Open Source software is dat opgelost door extensies aan te bieden: losse functionele modules, vaak ontwikkeld door derden, die in de software geladen worden (plug-in). Het plug-in model wordt inmiddels ook door sommige leveranciers van gesloten source toepassingen gebruikt maar is daar veel minder effectief omdat door de gesloten source code geen willekeurige plug-ins door derden ontwikkeld kunnen worden.

Er zijn wel steeds meer leveranciers die pakketten aanbieden als multi licentie model. Vaak een combinatie van Open Source Community Editie (gratis), Commerciële Editie (betaald) of SaaS (tegen betaling online beschikbaar).

Vicus adviseert graag welke oplossing voor uw organisatie het meeste rendement oplevert. Wij behoeden u hierbij graag voor de potentiële licentievalkuilen.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Category: Open Source
Tags: , ,

← Faqs
Bookmark de permalink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *