Biedt Open Source software voldoende continuïteit?

Bedrijven, groot en klein, verdwijnen nu eenmaal altijd: ze worden na verloop van tijd overgenomen, fuseren, gaan failliet of sluiten gewoon de deuren. Of men stopt het onderhoud van een product. Bij gesloten source software houdt het verhaal dan op.

Open source software is in geval van nood altijd onder te brengen bij een partner die het onderhoud verder op zich neemt. Door het open karakter van de broncode kan men in theorie tot aan het einde der tijden gebruik maken van de software. Dit vereist wel enige compatibiliteit met de nieuwere hardware en software. Men is minder of niet afhankelijk van de beslissingen van een enkele leverancier.

Bron: Fabels en Feiten, Versie 2.1 (OSOSS)

Hoewel Vicus inmiddels al bestaat sinds 2003 en we volop plannen op groei en continuïteit gelden de nadelen voor een bedrijf ook voor ons.  Wij spannen ons in om uw continuïteit zo goed mogelijk te regelen.

Om het continuïteitsvraagstuk deglijk in te vullen heeft Vicus onder andere het initiatief genomen om de stichting garantie open source software op te richten. Mocht een leverancier omvallen dan kan een derde leverancier via de stichting de dienstverlener continueren en kunt u dus gewoon doordraaien.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Category: Open Source
Tags: , , ,

← Faqs
Bookmark de permalink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *