Blog Archives

Hoe gaat plaatsing van artikelen vanuit King naar de webwinkel?

U voert de web-artikelen in zoals u gewend bent in King. Voor publicatie markeert u het artikel als webartikel (nieuw veld als onderdeel van de King webwinkel-koppeling).  Tevens vult u de aanvullende teksten in en voegt een afbeelding toe. Lees meer →

Reageer

Als de tekst in King bedrijfssoftware verandert wordt dat dan automatisch in de webwinkel verwerkt?

U voert de web-artikelen in zoals u gewend bent. Voor publicatie markeert u het artikel als webartikel (nieuw veld als onderdeel van de King-webshop-koppeling). Tevens vult u de aanvullende webteksten in in King en voegt een afbeelding in de King bedrijfssoftware toe. Lees meer →

Reageer

Als de tekst in de webshop veranderd wordt gaat dat dan automatisch naar King?

Standaard worden teksten die in de webwinkel worden aangepast niet naar King gestuurd. Het sturen van aangepaste artikelbeschrijvingen en afbeeldingen vanuit de webwinkel naar King kan eventueel wel als maatwerk worden gerealiseerd.

Andersom werkt natuurlijk wel. Als u in King de beschrijvingen bijwerkt worden de teksten in uw webshop automatisch aangepast.

Reageer

Kan ik verschillende artikelen in King koppelen om samen te tonen op de webwinkel?

Zowel Magento als Zen Cart webwinkel platforms kunnen gerelateerde artikelen tonen. King kan dat standaard niet en zal dus per geval moeten worden ingericht. Lees meer →

Reageer

Als de verkoopprijs verandert in King wordt dat dan op de webwinkel zichtbaar?

Ja, als de verkoopprijs in King wordt aangepast wordt dat in de webwinkel getoond (na de synchronisatie). Uiteraard moet er wel goed worden ingeregeld dat eventuele van-voor prijzen en andere specifieke prijsconstructies correct zijn ingeregeld in beide systemen.

Reageer

Als een artikel in King wordt verwijderd, wordt het artikel dan ook van de webshop verwijderd?

Ja, artikelen die uit King worden verwijderd worden ook uit de webwinkel verwijderd. Een alternatief voor verwijderen is om in King bedrijfssoftware en de webwinkel bij het artikel de datums ‘zichtbaar vanaf’ en ‘zichtbaar tm’ te gebruiken. Het artikel wordt dan niet uit de webwinkel en de King administratie verwijderd, maar is voor de bezoekers van uw webwinkel niet zichtbaar.

Als het verwijderen niet wenselijk is kunnen wij een aanpassing doen in de interface. Artikelen zullen dan nooit worden verwijderd.

Reageer

Hoe verloopt de orderverwerking van weborders in King?

Als een bestelling wordt geplaatst op de webwinkel dan wordt deze als order doorgestuurd naar King. Als de klant nog niet bestaat kunt u kiezen om deze als debiteur aan te maken of de bestelling te koppelen aan een bestaande debiteur.

Reageer

Orders gaan vanzelf naar King. Komt de order van de webshop ook per e-mail binnen?

Ja, de weborder die in King wordt geplaatst ontvangt u uit de webshop ook in uw e-mailbox. Zo kunt u overal waar u uw e-mail kunt lezen zien dat er een order via de webwinkel is binnengekomen. Via de configuratie van de webshopsoftware is dat aan en uit te zetten.

Reageer

Als de voorraad in King wordt aangepast wordt de voorraad in de webwinkel dan ook aangepast?

Als u de module voorraadsynchronisatie heeft aangeschaft dan worden periodiek de actuele voorraadstanden gesynchroniseerd met de webwinkel. Ook bij verkopen via de webshop wordt de voorraad zowel in de webshop als in King verlaagd.

Dit is overigens alleen mogelijk vanaf King versie logistiek.

Reageer

Kunnen nieuwe klanten ook gewoon direct bestellen in de webwinkel?

Ja hoor. Nieuwe klanten kunnen gewoon direct online bestellen. Na het bestellen worden hun gegevens samen met de weborder aan de King administratie doorgegeven. U kunt dan kiezen om de klant op te nemen in uw King debiteuren administratie of eventueel koppelen aan een bestaande debiteur in de King bedrijfsadministratie.

Reageer