Het beveiligen van data in jouw CRM systeem

Beter beveiligen van data in jouw CRM

Als organisatie wil je alle data die je hebt opgeslagen in jouw CRM goed beveiligd hebben. In deze blog besteden we aandacht aan het beveiligen van data in jouw CRM systeem. Er is immers, zoals ook al beschreven in de door in ons geschreven zevendelige blogreeks Cybercriminaliteit, security en privacy, sprake van een groeiend aantal hackers en (cyber) criminelen.

Steeds meer particulieren en bedrijven zijn zich bewust van dit gevaar. Vanwege de grote verscheidenheid aan aanvalsdoelen en methoden die door cybercriminelen worden gehanteerd is het opzetten van een sluitende verdediging van online toepassingen, zoals bijvoorbeeld van jouw CRM, best een hele klus.

Door te kiezen voor de vtiger Security Module en ervoor te zorgen dat je jouw CRM regelmatig update en upgrade kun je al veel problemen voorkomen.

1) Beveilig jouw waardevolle CRM data

Duizenden mailboxen en websites worden jaarlijks gehackt. Belangrijkste oorzaak hiervan zijn de ‘zwakke’ wachtwoorden van de gebruikers. Om dit probleem te verminderen kun je als organisatie kiezen voor de vtiger CRM Security Module. Met de Security Module bescherm en beveilig je jouw CRM omgeving.

Deze module  zorgt ervoor dat gebruikers worden gemotiveerd binnen x termijn hun wachtwoorden aan te passen. Zo neem je maatregelen om jouw waardevolle CRM data te beveiligen en de privacy van veel mensen te waarborgen. De Security Module maakt deel uit van de standaard vtiger pakketten die Vicus aanbiedt.

2) Upgraden/updaten voor een veiliger CRM systeem

Veel gebruikers vragen zich af waarom zij zouden moeten overstappen naar een nieuwe versie van hun CRM-systeem. Alles werkt immers toch prima?

Dat kan zo zijn, toch biedt het overstappen naar de meest recente versie van een CRM systeem veel voordelen. Een belangrijk voordeel zijn verbeteringen ten aanzien van de stabiliteit en veiligheid.

Door jouw CRM te updaten en/of upgraden voorkom je namelijk onaangename verrassingen. Als je blijft werken op een oudere versie van jouw CRM en dus op oudere systeemsoftware, ben je vaker gevoeliger voor aanvallen.

3) Met een veiliger CRM kans op aansprakelijkheid voorkomen

Bovendien is elke organisatie volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) verplicht om data te beveiligen volgens de laatste stand van de techniek. Wat dit precies betekent staat niet exact vermeld, maar bij situaties waarin er zich fouten hebben voorgedaan leert de historie dat ook wordt gekeken naar of de software up-to-date is.

Je kunt door jouw CRM te upgraden de kans op aansprakelijkheid/nalatigheid bij verlies van klantdata en oneigenlijk gebruik daarvan verkleinen.

Lees meer over de voordelen van het updaten / upgraden van jouw CRM systeem

4) Denk goed na voor je persoonsgegevens opslaat!

Kies je ook voor een veiliger CRM en het beter beveiligen van data?

Neem contact op met Vicus voor meer informatie over de Security Module en het updaten en/of upgraden van jouw CRM. Wij adviseren je graag hoe je door slimme automatisering jouw data beter kunt beveiligen, maar daarnaast ook een stabiele groei kunt doormaken.

Vicus is bereikbaar via 033 461 1196 of per e-mail via sales@vicus.nl

Gerelateerde berichten

  • Vtiger Open Source vs Cloud vergelijkingVtiger Open Source vs Cloud vergelijking Veel organisaties, juist in het Midden- en Kleinbedrijf, zien steeds vaker de voordelen in van het automatiseren van hun marketing, verkoop en klantenservice.  Zij kiezen voor  de […] Posted in CRM
  • Sales Automation met vtiger CRMSales Automation met vtiger CRM Met vtiger CRM krijg je meer controle over het verkoopproces binnen jouw organisatie. Je gaat met vtiger doelgerichter en doeltreffender sales bedrijven. Helemaal omdat Vicus met je […] Posted in CRM
  • Organisatiegroei door procesoptimalisatie met CRM voor MKBOrganisatiegroei door procesoptimalisatie met CRM voor MKB Vrijwel elke organisatie wil zijn/haar omzet zien groeien. De vooraf gestelde doelstellingen bereiken kan je als organisatie op diverse manieren realiseren. Er zijn echter meerdere wegen […] Posted in CRM

About Luuk Roovers

Luuk is oprichter en directeur marketing en verkoop bij Vicus en het brein achter het VOSBA integratie framework en de WebVisitAnalyser. Sinds juni 2009 is Luuk Roovers als expert betrokken bij het blad Computable voor de topics Open Source en Internet.
CRM Bookmark de permalink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *