Documentbeheer in vtiger, dag KnowledgeTree

Al heel lang (sinds 2005) gebruiken wij intern KnowledgeTree DMS. Dat voldeed prima. Helaas wordt het al een paar jaar niet meer als open source pakket onderhouden.  Vandaag ging de stekker er bij ons dus uit. Gelukkig is de wereld veranderd en hoeven we steeds minder documenten te maken en op te slaan. Voor de weinige documenten die we nog hebben kunnen we prima uit de voeten met de standaard functionaliteit van vtiger crm-systeem.

Logo van KnowledgeTree

Bye Bye KnowledgeTree

Scan Document naar vtiger CRM

Hallo Vtiger documentbeheer

Ook in vtiger kun je documenten in mappen opslaan. De basis zit er dus al standaard in. De door Vicus geïntroduceerde vtiger Documentbeheer module kun je meer (via een eigen veld) een status meegeven (bv vervallen, outdated, concept, goedgekeurd) en documenttypen toewijzen (brief, factuur, presentatie). Daarnaast kun je de vervaldatum van een document toevoegen (custom veld), makkelijker aan andere modules koppelen en via de werkstromen de kwaliteit en geldigheid van documenten automatisch bewaken. Bijna net zo mooi als het zeer uitgebreide KnowledgeTree, maar wel voldoende voor ons doel.

Dank je wel KnowledgeTree voor al die jaren trouwe dienst.

 

 

 

 

 

Meer lezen? Schrijf je in op de e-mailberichten van Vicus!Gerelateerde berichten

  • Documentbeheer als onderdeel van CRM Een Document Management Systeem is een onmisbaar onderdeel van het virtuele kantoor documenten zijn overal en altijd via een webbrowser te vinden uw gegevens zijn beschermd tegen […] Posted in CRM
  • Altijd de juiste versie van een document Enkele jaren geleden nog maar was kennisbeheer nog niet zo eenvoudig. Er waren documentbeheersystemen die bol stonden van de aanvullende functionaliteit. Vandaag de dag zijn er diverse […] Posted in Integratie, CRM, Vtiger CRM
  • Bewaarplaats voor levende documenten In elke organisatie raakt men vroeg of laat het overzicht over de documenten kwijt. Het in een directorystructuur opslaan gaat tot op zekere hoogte goed, maar bij grote aantallen […] Posted in Vtiger CRM

About Luuk Roovers

Luuk is oprichter en directeur marketing en verkoop bij Vicus en het brein achter het VOSBA integratie framework, de WebVisitAnalyser en het prijswinnende JourneyFunnel Model. Sinds juni 2009 is Luuk Roovers als expert betrokken bij het blad Computable voor de topics Open Source en Internet.
Documentbeheer Bookmark de permalink