Aan de slag met Docdata als internetkassa

Logo van Docdata Payments

Na jaren werken met MultiSafepay, Buckaroo en Ogone voegden wij eerder dit jaar ook Docdata als PSP toe aan onze portefeuille. Docdata biedt onder andere een collecterend model, iDEAL, internationale betaalmogelijkheden, achteraf betalen en moderne faciliteiten die je van een Payment Service Provider (PSP) mag verwachten.
Onderstaand een kort overzicht van de verschillen met de andere door ons ondersteunde PSP’s.

Collecterend model
Docdata biedt een volledig collecterend model, welke standaard inbegrepen is in de dienstverlening. Ogone biedt sinds enige tijd via Tunz (Ogone Collect) ook een collecterend model, echter met een beperkte selectie betaalmethoden. Ogone rekent extra kosten over de omzet voor gebruik van de collecting service, waarbij de interne afhandeling verloopt via een niet lokale afdeling.

Een collecterende PSP regelt de betalingen die op de rekening van de PSP binnenkomen. Periodiek krijgt u vervolgens de inkomsten doorgestort, met aftrek van hun commissie. Dat is handig en laat een snelle setup toe: één contract met één partij.

Een distribuerende PSP zorgt voor de beveiliging van de betaalstroom tussen de rekening van de koper en die van de verkoper. U ontvangt in deze situatie rechtstreeks uw geld op uw eigen rekening, maar moet daarvoor wel een contract afsluiten met verschillende partijen, zoals bijvoorbeeld alle banken die u wenst aan te bieden.

Beschikbare betaalmethoden
Docdata biedt uitgebreide betaalmogelijkheden, tegen scherpe volume gebaseerde prijsstelling. Zeker concurrerend in vergelijking met Buckaroo en/of Ogone.
Buckaroo werkt met een abonnementenmodel waarbij er voor elke betaalmethode extra maandelijkse kosten worden gerekend. Bij Ogone is er ook sprake van vaste maandelijkse & opstartkosten, welke dus nog exclusief collecterend model zijn.

Internationaal en Achteraf betalen
Docdata biedt uitgebreide internationale betaalmogelijkheden, bijvoorbeeld een volwassen achteraf betaalmogelijkheid in het buitenland via marktleider Klarna. Dit is uniek t.o.v. Buckaroo en MultiSafepay welke een kleiner bereik hebben via eigen oplossingen.

Buckaroo en MultiSafepay hebben ervoor gekozen ‘het wiel zelf uit te vinden’, door een eigen achteraf betaalmogelijkheid in de markt te zetten. Docdata laat dat over aan externe experts en werkt samen met Klarna en Afterpay . Dit zijn ervaren en innovatieve organisaties op dit vlak. Zowel Klarna als Afterpay zijn marktleider respectievelijk in de ‘Europese’ en Nederlandse markt.

Fraude detectie & filtering
Docdata biedt uitgebreide fraude detectie & filtering, inclusief zeer scherpe chargeback tarieven. Vaak een ondergeschoven kindje in de wereld van online betalingen, echter een onderwerp wat steeds belangrijker wordt. De populariteit van e-commerce trekt steeds meer fraude aan, waarbij de systemen van Docdata uitgebreide controles voeren om dat tot een minimum te reduceren. Deze controles lijken ons geavanceerder dan b.v. Buckaroo en MultiSafepay bieden.

Refunds verwerking
Door het werken met het collecting model, is de verwerking van refunds (terugbetalingen) bij Docdata snel mogelijk. Dit in tegenstelling tot Ogone, waar de verwerking over meerdere schijven loopt. De andere PSP’s hebben dit vaak prima in hun portal geregeld.

Payment & Fulfilment
Docdata is in haar kern een e-commerce bedrijf, en biedt zodoende uitgebreide additionele e-commerce diensten. Docdata is Nederlands marktleider op het vlak van fulfilment, en is ook in staat om via de commerce divisie bijvoorbeeld een merk volledig op online vlak te begeleiden. De payments divisie is een van de meest ervaren payment providers in Nederland met klanten in haar portfolio als tweevoudig Thuiswinkel winnaar Superwinkel, Brabantia, V-Tech en Connexxion.

Voor Vicus dus alle reden om naast Buckaroo, Ogone en MultiSafepay ook de betaalmogelijkheden van Docdata in onze dienstenportfolio op te nemen.

Meer lezen? Schrijf je in op de e-mailberichten van Vicus!Gerelateerde berichten

  • Welke online betaalprovider is de beste? Zonder kassa geen verkopen. Het faciliteren van de betaling is van essentieel belang voor een webwinkel, gelukkig hebben we in Nederland een groot aantal professionele partijen die u […] Posted in E-commerce
  • Betalen afhaakmoment bij H&MBetalen afhaakmoment bij H&M In de straat gaat het moeilijk met de kledingzaken. Maar daar kun je tenminste bij de kassa afrekenen. Het van oorsprong Zweedse kledingbedrijf H&M heeft waarschijnlijk voldoende aan […] Posted in E-commerce
  • Marketing Automation software selecterenMarketing Automation software selecteren Marketeers die Marketing Automation software willen gebruiken om hun online marketing activiteiten te ondersteunen moeten kiezen voor een passend softwarepakket. Er zijn ruim 300 […] Posted in Marketing automation
E-commerce Magento Ordermanagement Bookmark de permalink