Magento aan uw ERP-systeem bij internationale handel

Magento is een volledig internationaal gericht e-commerce platform. Door binnen één Magento installatie meerdere versies van de site in te richten kan het online internationaal worden uitgebreid of worden gericht op specifieke marktsegmenten. Maar als u Magento dan gaat koppelen aan uw ERP-systeem is er wat extra aandacht nodig.De Magento software zelf is inmiddels vertaald in meer dan zestig talen en ondersteund vele valuta, belastingstelsels en betaalmethoden. Met Magento heeft u een platform beschikbaar voor een volledige internationalisering van uw online kanaal.

Magento aan uw ERP-systeem voor Internationale handel

Als u internationaal gaat verkopen heeft u te maken met een aantal uitdagingen.

  • Meertalig
  • Ondersteuning van meerdere valuta
  • Belastingpercentages – Inclusief ondersteuning voor WEEE/DEEE binnen EU
  • Lokalisatie ( L10N )
  • Lokale betaalmethoden
  • Lokale logistiek

Magento kent een Configureerbare lijst van toegestane landen voor:

  • Siteregistratie
  • Verzendsadressen, desgewenst per verzendmethode in te stellen
  • Factuuradressen, desgewenst per betaalmethode in te stellen

Is uw ERP systeem er klaar voor? En uw organisatie?

Als u nog nooit iets in het buitenland heeft verkocht dan moet u natuurlijk starten met het inrichten van uw interne organisatie om levering in het buitenland te ondersteunen. Dat gaat echt verder dan het alleen vertalen van een paar e-mailtemplates. Wellicht moet u ook nog uw garantiebepalingen aanpassen of voldoen aan andere regels die voor uw artikelen mogelijk gelden in het buitenland.

Heeft uw ERP-systeem ondersteuning voor al deze internationale bijzonderheden? Vicus heeft sinds 2006 ervaring met het inrichten van e-commerce platformen met integratie naar de achterliggende logistieke en administratieve systemen.  Wij helpen u graag verder op dit vlak.

Meer lezen? Schrijf je in op de e-mailberichten van Vicus!Gerelateerde berichten

About Luuk Roovers

Luuk is oprichter en directeur marketing en verkoop bij Vicus en het brein achter het VOSBA integratie framework, de WebVisitAnalyser en het prijswinnende JourneyFunnel Model. Sinds juni 2009 is Luuk Roovers als expert betrokken bij het blad Computable voor de topics Open Source en Internet.
Groeimodel Magento Ordermanagement Webshop en ERP Bookmark de permalink