Webshop verrijken met YouTube video

Dit bericht is deel 3 van 5 in de serie Video in e-commerce land
Logo van YouTube

Dit is deel 3 in onze serie over video in e-commerceland. Heeft u een website, webwinkel, blog of pagina in een sociaal netwerk, dan zijn er vele manieren om hierin een YouTube video te integreren. Dat kan heel basaal door eenvoudigweg video’s op te nemen maar u kunt dit al snel laten uitgroeien tot een  uitgebreide functionaliteit.

Bij de uitgebreide functionaliteit via de API’s (Application Programming Interfaces) van YouTube wordt de controle bijna volledig door YouTube overgenomen. Een API is een technische interface waarmee besturingscommando’s vanaf de website naar YouTube kunnen worden gestuurd om zo het gedrag en de vorm van de YouTube video te bëinvloeden.

Waarom video op jouw site via YouTube?

Natuurlijk kun je er voor kiezen om zelf de video op je webserver te plaatsen of een andere videodienst te gebruiken. Maar dan profiteer je niet van de voordelen van YouTube.
Een video op YouTube is niet alleen een goede manier om de betrokkenheid van gebruikers op je site te vergroten, het is ook bijzonder eenvoudig en gratis.

Belangrijkste voordelen:

  • de site, blog of pagina wordt opgenomen in de YouTube-videocommunity, een internationaal netwerk van gebruikers, makers en sites die met elkaar zijn verbonden via de grootste verzameling online video’s op internet.
  • gebruik is gratis, de hosting en het (streaming) dataverkeer wordt door YouTube betaald.

Vanzelfsprekend zijn er ook nadelen bij het opnemen van video via YouTube:

  • YouTube voegt reclame toe.
  • YouTube bepaalt welke gerelateerde video’s worden getoond.

‘Gestuurd’ video’s laten zoeken en bekijken

Via de API’s van YouTube zoeken gebruikers rechtstreeks op YouTube vanaf uw eigen site. Hierdoor vinden ze resultaten die worden weergegeven zonder naar YouTube te gaan. Door slim gebruik te maken van de YouTube API’s, worden de zoekopdrachten beperkt tot bijvoorbeeld uw eigen geüploade video. Als u bijvoorbeeld ‘content’ heeft op uw eigen YouTube-kanaal, kunt u een applicatie bouwen waarmee gebruikers alleen in uw eigen video’s kunnen zoeken en deze kunnen bekijken zonder uw webshop te verlaten.

Navigatie binnen de serie<< Onderwerpen in de online videoOptimale YouTube player voor webshop >>

Meer lezen? Schrijf je in op de e-mailberichten van Vicus!Gerelateerde berichten

About Luuk Roovers

Luuk is oprichter en directeur marketing en verkoop bij Vicus en het brein achter het VOSBA integratie framework, de WebVisitAnalyser en het prijswinnende JourneyFunnel Model. Sinds juni 2009 is Luuk Roovers als expert betrokken bij het blad Computable voor de topics Open Source en Internet.
Content op de site Zoekmachine Optimalisatie Bookmark de permalink