Piwik 1.7 is sterk verbeterd

Gisteren de meest recente versie van Piwik (versie 1.7) geïnstalleerd in onze productieomgeving (ja, ja eerst uitgebreid getest natuurlijk).  Een mooie Open Source Web Analytics tool. Ik wordt er steeds enthousiaster over.

Naast steeds mooiere grafieken zijn ze ook stevig bezig om ecommerce tracking te implementeren. Nog even en ze vliegen tools als Google Analytics voorbij. Een belangrijk voordeel van Piwik ten opzichte van andere online tools is dat Piwik gewoon binnen het eigen account kan worden geïnstalleerd! De gegevens gaan dus niet naar Google! Een ander voordeel is dat er eigen plug-ins kunnen worden ontwikkeld (zoals bijvoorbeeld mijn recente bouwsel om Cross Site verkeer zichtbaar te maken). Maar ook een integratie met CRM om de Web Analytics te integreren met klantprofielen en sociale media, verkoop- en marketing informatie ligt wat mij betreft niet ver weg!

Meer lezen? Schrijf je in op de e-mailberichten van Vicus!Gerelateerde berichten

About Luuk Roovers

Luuk is oprichter en directeur marketing en verkoop bij Vicus en het brein achter het VOSBA integratie framework, de WebVisitAnalyser en het prijswinnende JourneyFunnel Model. Sinds juni 2009 is Luuk Roovers als expert betrokken bij het blad Computable voor de topics Open Source en Internet.
Webanalytics en Grading Bookmark de permalink