Magento ecommerce producten in TYPO3 website

Ja hoor het is voor elkaar. Een TYPO3 extensie die via de Magento ecommerce API de producten en categorieën uitlees uit de Magento webstore en deze vervolgens op de TYPO3 website toont, met een link naar de Magento shop.

Was natuurlijk best weer programmeren, maar dan heb je ook een dynamische Magento-TYPO3 oplossing. In de back-end van TYPO3 kies je een Front-end presentatievorm:

  • een Webshop Lijst,
  • een lijst met alleen productnamen
  • of een productdetail.

Vervolgens worden via een TYPO3 flexform de juiste parameters (SKU, Categorie) aan de gebruiker gevraagd in te vullen. Bij het selecteren van de producten en categorieën (via dropdown lijstjes) uit de webshop worden deze real-time uit Magento opgevraagd. Geen inhoudelijk onderhoud in TYPO3 dus! Elke wijziging in Magento wordt overgenomen op de website in TYPO3. Wel moet je rekening houden met de cache van TYPO3. Als je echt bij wilt blijven zul je voor deze onderdelen de cache dus moeten uitzetten.

Magento TYPO3 front end extension

Magento is een uitgebreid webshop systeem, dat ook met name geschikt is voor multistore omgevingen. Een ecommerce platform met veel mogelijkheden. In dit geval is een mooie feature dat we via de API de producten en categoriën kunnen uitvragen.

Via de Front End Plug-in binnen TYPO3 kunnen de producten worden getoond.

En als het product onverhoopt offline gaat in de Magento webshop dat toont TYPO3 het ook niet meer. TYPO3 toont dan voor-ingestelde boodschap (in mijn geval: ga naar onze webshop, met een link).

Magento ecommerce configureren

Uiteraard moet je wal wat doen. Allereerst een Magento API gebruiker aanmaken in de webshop. Deze vervolgens de juiste rechten geven om de producten en categorieën uit te mogen lezen.

TYPO3 Enterprise Content Management platform

TYPO3 is een uitgebreid Enterprise Content Management Systeem (ECMS) waarmee uitgebreide websites en portalen kunnen worden gemaakt. TYPO3 heeft uitgebreide mogelijkheden, waaronder de mogelijkheid om aanvullende extensies te ontwikkelen waarmee extra functionaliteit op een open en onderhoudbare manier in TYPO3 kunnen worden toegevoegd.

Meer lezen? Schrijf je in op de e-mailberichten van Vicus!Gerelateerde berichten

About Luuk Roovers

Luuk is oprichter en directeur marketing en verkoop bij Vicus en het brein achter het VOSBA integratie framework, de WebVisitAnalyser en het prijswinnende JourneyFunnel Model. Sinds juni 2009 is Luuk Roovers als expert betrokken bij het blad Computable voor de topics Open Source en Internet.
Integratie Magento Bookmark de permalink