Piwik Web Analytics 1.5 – wordt nu serieus!

Piwik is inmiddels opgeklommen tot versie 1.5. Piwik is het open source alternatief voor hulpmiddelen zoals Google Analytics en Snoobi.

Het begint nu echt serieus ergens op te lijken. Multi site, een APP voor de iPhone, heldere grafieken en een goed gedocumenteerde API. Inmiddels ook de WordPress plug-in geïnstalleerd, zodat de belangrijkste statistieken direct bij de hand zijn.

De belangijkste kenmerken van Piwik:

  • Real time web analytics reportages: in Piwik worden rapportages standaard in real time gegenereerd. Voor sites met veel traffic kan desgewenst de batch modus worden ingesteld.
  • De Web Analytics gegevens zijn uw eigendom: Piwik staat op uw eigen web server, de gegevens worden in uw eigen database opgeslagen en u kunt deze gegevens raadplegen via de Piwik Analytics API
  • Modern, gebruikersvriendelijke Interface:  Stel zelf uw dashboard samen en sleep de widgets naar de door u gewenste plek.
  • Piwik werkt met plug-ins: voeg zelf nieuwe features toe en verwijder bestaande functies als u ze niet nodig heeft. Bouw uw eigen plu-ins of vraag Vicus deze voor u te bouwen.
  • Open community van meer dan 100,000 actieve gebruikers (die nog veel meer websites tracken momenteeel!)

Meer lezen? Schrijf je in op de e-mailberichten van Vicus!Gerelateerde berichten

  • Magento Web Analytics en Rapportages De binnen Magento ingebouwde rapportages geven inzage in de prestaties van de webwinkel om daarmee aanpassingen te kunnen doorvoeren om aan de wensen van de bezoekers tegemoet te komen. […] Posted in Magento, Webanalytics en Grading
  • VOSBA integratie frameworkVOSBA integratie framework VOSBA is een integratie framework. Een 'framework' is een gereedschapskist c.q. blokkendoos bij het ontwikkelen van nieuwe software of web-applicatie. Door vaak gebruikte taken te […] Posted in VOSBA
  • Piwik 1.7 is sterk verbeterdPiwik 1.7 is sterk verbeterd Gisteren de meest recente versie van Piwik (versie 1.7) geïnstalleerd in onze productieomgeving (ja, ja eerst uitgebreid getest natuurlijk).  Een mooie Open Source Web Analytics tool. Ik […] Posted in Webanalytics en Grading

About Luuk Roovers

Luuk is oprichter en directeur marketing en verkoop bij Vicus en het brein achter het VOSBA integratie framework, de WebVisitAnalyser en het prijswinnende JourneyFunnel Model. Sinds juni 2009 is Luuk Roovers als expert betrokken bij het blad Computable voor de topics Open Source en Internet.
Webanalytics en Grading Bookmark de permalink