Ondernemer on the Job

Arjen Klaver in De Ondernemer:

Drie jaar geleden verruilde Luuk Roovers zijn baan bij IBM in Amersfoort voor het ondernemerschap. Eerst vanuit huis en iets later in een bedrijfspand pal aan het spoor in de Keistad heeft hij samen met zijn zakelijke partner Vicus eBusiness Solutions op de ICT-kaart gezet. “We blijven ambitieus. Over 10 jaar willen we een degelijke open source dienstverlener zijn met nog meer klanten met naam en faam.” Roovers is met deze uitspraak duidelijk. Via zijn inmiddels zes medewerkers tellend bedrijf heeft hij eindelijk de mogeijkheid zijn vele ideeën rondom automatiseringsprocessen op het gebied van onder meer e-commerce te realiseren. Bij IBM, waar hij door het leven ging als Mister Smartcard wegens zijn verdiensten als ontwikkelaar van authenticatiemiddelen als de studentenchipcard, zouden zijn ideeën nooit tot wasdom zijn gekomen.

8.00 uur

De Ondernemer volgt Roovers

op zijn eerste werkdag van de week. Een zonnige dag in Nederland vol ondernemende uitdagingen. Na het ontbijt dat in huize Roovers in Soest altijd om 8.00 uur start, brengt de Vicusdirecteur eerst zijn ene dochter naar het kinderdagverblijf en zijn andere naar de fraai gelegen basisschool in het zuidelijk deel van zijn woonplaats. In de auto vertelt hij op nuchtere toon dat de maandagen altijd anders verlopen dan de andere dagen in de week.”In het weekend heb ik een weekplanning gemaakt. Dit worden spannende dagen. We hebben een aantal webwinkels in onze portefeuille zoals die van Paper Palace die vernieuwd moet worden. Het open source bestelsysteem voor Houtop catering uit Amsterdam daarentegen moeten we koppelen aan een ERP-systeem, ofwel productieplanning.” Nadat Roovers zijn tas in zijn kantoor heeft gezet krijgt hij te horen dat een afspraak van hedenochtend is verzet naar vanmiddag. “Geen punt. Daar hebben we ook ruimte voor.”

11.30 uur

Op dit tijdstip gaat Roovers een briefing geven aan z’n ingehuurde tekstschrijver. “Na drie jaar ondernemen is de tijd gekomen om een slag te maken naar professionalisering. Alle communicatie-uitingen houden we samen met het Amersfoortse ontwerpbureau ProjectComManagement nader onder de loep. Kijk, we willen de klanten van morgen duidelijker vertellen wat we eigenlijk voor ze kunnen betekenen. Kortom, ons doe! is om klanten die we willen hebben ook daadwerkelijk krijgen. 50% van ons klantenbestand is corporate. Een klein deel is eenpitter en de rest behoort tot het MKB. We willen ons focussen op de grotere MKB bedrijven. We leggen dus accenten op onze specifieke pakketten, zoals relatiebeheer-systemen, documentbeheersystemen en webwinkel met E-commerce”

12.00 uur

Terwijl de gele geleding van de NS voorbijtrekt luncht Roovers samen met zijn medewerkers op kantoor. Zo te horen is er weer vee! gebeurd in het weekend. Mark Nokkert, een zeer gewaardeerde Vicus-medewerker met een lichamelijke beperking vertelt ronduit over zijn nieuwe aanwinst, de Renault Kangoo en over zijn ‘cluppie’ FC Utrecht die hij afgelopen zondag zag winnen.

12.45 uur

Roovers rijdt naar zijn afspraak in Bunnik. Bij het bedrijf Produrion heeft hij met directeur Jacco Hiemstra een brainstormsessie rondom het identificeren van mensen via de smartcard. “Het gaat erom te kunnen bewijzen dat je bent wie je zegt dat je bent. Met Jacco Hiemstra, heb ik regelmatig contact. Hij doet in dit kader veel projecten Leuk om te doen. En voor Mister Smartcard is het leuk om rondom dit onderwerp te sparren.” Na een onderhoudende sessie rijdt Roovers weer naar Amersfoort. Via de mobiele telefoon hoort hij van een collega dat een hot prospect de offerte van Vicus heeft goedgekeurd. “1k zal dit project direct inplannen”, luidt zijn antwoord.

16.00 uur

Via de telefoon evalueert de Vicus directeur met Heike Polhuis de recente sessie van het ondernemersnetwerk GoedeZakenDoen. “1k ben bij dit netwerk betrokken omdat dit netwerk het maatschappelijk ondernemerschap, kortweg MVO. centraal stelt. MVO is mooi. Maar je moet niet vergeten dat we met mensen onder elkaar zaken aan het doen zijn. Daarnaast vind ik het leuk om met mensen te werken om zo tot nieuwe ideeën en inzichten te komen. Blijf als mens in de maatschappij staan en kijk om je been, zou ik willen zeggen. Daarnaast ben ik als gecertificeerd projectmanager actief bij het Project Management Instituut. Ook op vrijwillige basis wel teverstaan.”

17.00 uur

“Dan wordt het nu tijd om eens te gaan werken”, grapt Roovers. “Eerst even kijken naar de e-mails. Dankzij mijn opvoeding hij IBM kan ik kan snel screenen welke e-mail ik moet lezen en welk bericht in de prullenbak kan. 1k ben redelijk makkelijk in het ‘deleten’ weet je. Om 18.30 gaat de slot op de deur. De kop van de werkweek is er bij Vicus eBusiness Solutions af.

Goede zaken

Meer lezen? Schrijf je in op de e-mailberichten van Vicus!Gerelateerde berichten

  • CRM via SaaS helpt om meer te scorenCRM via SaaS helpt om meer te scoren CRM ondersteund het geven van aandacht aan klanten. Het helpt verkoop en service medewerkers om efficiënt te werken. Het door Vicus CRM via SaaS is super simpel in het gebruik en sterk in […] Posted in CRM
  • Magento e-commerce King webshopkoppelingMagento e-commerce King webshopkoppeling De Magento webshop voor King presenteert uw producten online aan uw potentiële kopers, zowel aan consumenten als bedrijven en tussenhandel. Via de webshop vult de bezoeker het winkelmandje […] Posted in Webshop aan King
  • Vtiger CRM TermenlijstVtiger CRM Termenlijst Onderstaand een selectie van termen die je zult tegenkomen als je vtiger CRM of andere CRM-systemen gebruikt of gaat gebruiken. Leads Leads zijn potentiële klanten (Prospects). In een […] Posted in Vtiger CRM

About Luuk Roovers

Luuk is oprichter en directeur marketing en verkoop bij Vicus en het brein achter het VOSBA integratie framework, de WebVisitAnalyser en het prijswinnende JourneyFunnel Model. Sinds juni 2009 is Luuk Roovers als expert betrokken bij het blad Computable voor de topics Open Source en Internet.
Categorie Publicaties en interviews. Bookmark de permalink.