Medewerker

Ik zet mij graag voor u in!

 
Staff Caption Image

"FREE(dom) of nature!"

Luuk heeft ervaring met moderne technologieën zoals AJAX, en Webservices/SOA. Begin 2003 is hij gestart als zelfstandig ondernemer. Eind 2004 startte hij Vicus eBusiness Solutions samen met Helenus de Rijke.

Luuk Roovers volgde opleidingen in marketing (NIMA-B), logistiek en economie. Na 5 jaar bedrijfsleider in een warenhuis, heeft zich 10 jaar binnen IBM ontwikkeld als senior projectmanager en -consultant, met name gericht op e-solutions en innovatie.

Hij was ondermeer manager van het IBM Smartcard- en Security competence centrum en initiator en manager van het Enterprise Application Integration (EAI) practice. Daarnaast projectmanager van zowel grote als kleine innovatieve web (e-business) projecten voor spraakmakende klanten binnen diverse branches. Gecertificeerd als PMI Project Management Professional (PMP) en door IBM Global Services als Senior Projectmanagement Professional.

Luuk is bij Vicus het brein achter de VOSBA e-solutions middleware; het door Vicus ontwikkelde integratie framework opgezet om eenvoudig meerdere toepassingen naast elkaar binnen een professionele organisatie te kunnen gebruiken.

In zijn vrije tijd is Luuk met partner en 2 dochters en een GPS apparaat op zoek naar verborgen schatten in de Nederlandse natuur. Daarnaast is lid van Lionsclub Eemland en voorzitter van de medezeggenschapsraad bij de plaatselijke basisschool.

Sinds juni 2009 is Luuk Roovers als expert betrokken bij het blad Computable voor de topics Open Source en Internet. Eerder verschenen al publicaties van zijn hand in Computable en De Ondernemer.

Luuk's favoriete links:
www.geocaching.com
profile.computable.nl/profile/lroovers